15η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση τῆς Ε.Ε.Ψ.Ε.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Θεωρήσεις στην Eργασία  με (για) το Πένθος»

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Η Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Ε.Ε.Ψ.Ε., σάς καλεί τήν Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στις 10.30 πμ. στην 15η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση με θέμα: «Θεωρήσεις στην Eργασία με (για) το Πένθος».

Το Πένθος είναι μια ιδιαίτερη συναισθηματική, ψυχική κατάσταση την οποία βιώνουμε από τις απώλειες που συμβαίνουν στη ζωή όλων μας, αλλά και από  τις απώλειες που αναμένουμε ότι θα μας συμβούν.

Αν και επώδυνο το Πένθος γίνεται αντιληπτό όχι ως στατική αλλά ως δυναμική διεργασία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική ανάπτυξη και νέα θεώρηση ζωής για όσους το βιώνουν.Η πράξη του Πένθους απαιτεί χρόνο και ενέργεια. Σήμερα στις κοινωνίες μας και υπό τις συνθήκες των ποικίλλων κρίσεων, που ζούμε πρόκειται για μια έννοια  ζωτικής σημασίας για την ποιότητα της ψυχικής και εν γένει της υγείας μας.

Στη συνάντησή μας θα παρουσιαστούν τρεις ενδεικτικές θεωρήσεις και μια video-εγκατάσταση πάνω στην εργασία με και για το  Πένθος καθώς και τη διεργασία του. Θα αναφερθούμε επίσης στην εργασία με πελάτες που βρίσκονται σε διαδικασία αποδοχής ή σε δυσκολία διαχείρισης πένθους είτε από δεδομένες (απλές ή πολλαπλές) είτε από αναπόφευκτες αναμενόμενες απώλειες. Εισηγητές τῶν παρουσιάσεων καί συντονιστές τών βιωματικών εργαστηριων θά είναι οι: Παναγιώτης Απότσος, Κωνσταντίνα Εικοσιπεντάρχου καί  Στέφανος Καραπαναγιώτης.

Η μετεκπαιδευτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ., Αίαντος 3α και Τροίας, Βριλήσσια, βλ. επισυναπτόμενο χάρτη) τήν Κυριακή 11 Νοεμβρίου  2018 στις 10.30 π.μ.

Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη και τούς εκπαιδευόμενους των Κέντρων-Μελών της ΕΕΨΕ είναι 15 ευρώ, ο δε αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στην ΕΕΨΕ (Δευτέρα και Τετάρτη 5-8 μμ., τηλ. 210 6460833) ή στο e-mail info@nopg.gr.

Σας περιμένουμε!

Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Αγγελική Κανέλλου, Κώστας Καλλιγιάννης, Μιχάλης Καλλιφρονάς, Ελένη Νίνα, Ευτυχία Παπατζανάκη

 Τελευταία ἐνημέρωση ἄρθρου: 7/11/2018


 

 

Βρεῖτε τὸ ἄρθρο ποὺ σᾶς ἐνδιαφέρει.
EEΨΕ: ΤΣΟΧΑ 30, ΑΘΗΝΑ 11521 ΤΗΛ.: 210.646.0833